Search

Jumaat, 13 Julai 2012

Bagaimana Untuk Menghilangkan Jerawat - Memilih Rawatan Yang Betul

Menghilangkan Jerawat
Banyak remaja yang menghidap penyakit kulit jerawat semasa zaman remaja mereka dan beberapa saksama orang dewasa menderita dari jerawat juga. Semua orang ini ingin memahami bagaimana untuk menghilangkan jerawat dari kawasan muka mereka, punggung mereka dan dada mereka, tempat-tempat di mana jerawat yang paling bertanggungjawab untuk menyerang. Kawasan-kawasan mengandungi banyak kelenjar sebaceous yang terletak di bawah kulit di lapisan bawah kulit dan menghasilkan bahan minyak sebum yang dipanggil yang boleh plug liang-liang kulit dan membawa kepada penyakit kulit. Ada 3 cara bagaimana untuk menghilangkan jerawat dari badan yang penting.

Yang pertama ini kaedah yang ramai orang menggunakan adalah untuk merawat kulit mereka dengan rawatan rumah semula jadi. Bagaimana untuk menghilangkan jerawat di rumah melibatkan pembelajaran mengenai apa yang menyebabkan akne dan herba, tumbuh-tumbuhan dan makanan yang pelbagai barang yang boleh membantu untuk menghapuskan keadaan jerawat. Selain itu, ia adalah penting untuk mengetahui apa yang tidak boleh makan atau meletakkan ke atas badan dan muka. Antara banyak manfaat besar ubat-ubatan herba bagi ramai orang adalah hakikat bahawa mereka adalah murah. Mereka mengambil masa yang lebih mempunyai kesan yang ketara dan sesetengah daripada mereka rumit untuk menyediakan betul.


 Kaedah kedua bagaimana untuk menghilangkan jerawat yang sangat popular adalah untuk membeli ubat-ubatan preskripsi daripada sama ada penjual web berasaskan internet atau dari farmasi anda. Banyak individu yang ingin mengambil pendekatan ini untuk merawat penyakit kulit kerana ia adalah mudah, mudah dan tidak begitu mahal. Salah satu masalah dengan menggunakan pendekatan ini ialah pelbagai produk untuk rawatan jerawat yang berada di pasaran. Beberapa produk-produk ini mungkin tidak berkesan dan sesetengah daripada mereka tidak berfungsi langsung. Semasa memilih produk untuk penawar jerawat, melakukan kajian ke atas bahan berkesan yang perlu dimasukkan.

Pendekatan ketiga bagaimana untuk mengeluarkan jerawat melibatkan lawatan ke pakar pakar penjagaan kesihatan profesional atau kulit mempunyai keadaan yang ditaksirkan. Ini adalah sia-sia berkata, cara yang lebih pricier untuk melakukan perkara-perkara daripada kedua-dua alternatif pertama dan ia juga boleh menjadi memakan masa dengan lawatan ke doktor yang berlaku sehingga setahun. Orang dengan sista mendalam duduk atau jerawat khususnya akut boleh mempertimbangkan pilihan ini perubatan untuk menghalang mana-mana jerawat jangka panjang parut daripada berlaku. Malah jerawat yang paling serius boleh dibawa di bawah kawalan dengan teknologi canggih dermatologi dan teknik perubatan.

Makan makanan yang berkhasiat yang penuh dengan makanan berkhasiat barang seperti ikan air sejuk berminyak, sayur-sayuran berdaun hijau dan produk yang dibuat dengan bijirin penuh akan menyediakan lot badan antioksidan dan minyak lemak Omega-3 untuk memerangi menentang toksin dan molekul radikal bebas yang merosakkan kulit dan juga membantu mengurangkan keradangan jerawat. Senaman fizikal yang kerap boleh membantu dengan meningkatkan peredaran dan aliran darah ke kulit dan mengepam keluar toksik yang tidak diingini. Kedua-dua perkara utama bahawa rawatan jerawat perlu dilakukan adalah untuk membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat dan cabut mana-mana liang-liang kulit yang telah menjadi tersumbat.
Read More >>