Search

Rabu, 18 Julai 2012

Membuang Jerawat Di Belakang Anda - 4 Penawar Berkesan Mendedahkan

Jerawat Di Belakang
1. Kebersihan Baik Kembali Menghilangkan Jerawat - Bagaimana untuk menghilangkan jerawat di belakang melibatkan kebersihan diri yang baik. Anda perlu untuk mencuci bahagian belakang anda dan lain-lain kawasan yang dijangkiti jerawat dua kali setiap hari. Sangat disarankan menggunakan pembersih kulit yang kedua-dua hypoallergenic dan membawa bahan-bahan antibakteria. Jika anda menggunakan pembersih kulit dengan aplikator pengelupasan seperti berus, anda akan menyingkirkan lapisan kulit yang tipis. Ini akan membunuh mana-mana mikroorganisma di belakang anda yang boleh menyebabkan jerawat dan juga akan membuka liang pada kulit yang dipasangkan oleh sebum yang berlebihan dan kekotoran. Selepas anda telah melakukan aktiviti fizikal yang membuat anda peluh, seperti sukan, anda perlu mencuci belakang anda. Ingat bahawa walaupun lapisan kulit di bahagian belakang anda adalah tebal lebih menyental boleh menyebabkan jangkitan jerawat untuk menyebarkan dan memburukkan.

2. Basuh Kunci untuk Mencegah Kembali Jerawat - Seperti yang disebutkan tadi, jangkitan kulit jerawat sebenarnya disebabkan oleh bakteria. Yang membuat ia amat penting bahawa apa-apa objek yang bersentuhan dengan kulit anda baik yang sudah dibasuh dan bersih untuk memastikan bahawa mereka bebas dari kotoran dan lain-lain bakteria berjangkit. Selepas mandi adalah perlu untuk memakai pakaian baru untuk mencegah jangkitan dari pakaian sebelum dipakai. Barangan lain yang bersentuhan dengan kulit anda seperti kes-kes bantal dan cadar perlu dibasuh dengan bahan pencuci yang lembut, hypoallergenik untuk memastikan mereka adalah bakteria percuma.


 3. Jangan Gosok Kembali Jerawat - Geseran dengan mudah boleh menggusarkan kawasan yang dijangkiti jerawat pada badan anda dan menyebabkan jangkitan untuk menyebarkan lagi. Ini bermakna anda perlu untuk mengelakkan memakai pakaian yang sangat ketat atau menyekat atau dihasilkan daripada bahan-bahan yang tidak bernafas kerana ia boleh memburukkan lagi jangkitan kulit menjadi bertambah buruk. Pakai pakaian yang longgar dan selesa dan yang diciptakan dari bahan-bahan semulajadi yang bernafas. Ketat sukan pad dan beg galas boleh menyebabkan Jerawat Mechanica, sejenis jangkitan kulit jerawat, jika ia dipakai manakala belakang berpeluh banyak. Anda perlu membasuh mana-mana tempat di mana geseran berlaku dari pad atau tali dengan cermat selepas digunakan.

4. Menyembuhkan semulajadi untuk Kembali Jerawat - Anda boleh mencari pelbagai kaedah semula jadi dan menyeluruh yang boleh digunakan untuk menjaga jangkitan kulit dan mereka adalah contoh yang baik bagaimana untuk menghilangkan jerawat di belakang anda. Cuka epal cider disediakan secara semula jadi daripada epal yang telah dibenarkan untuk menapai. Cuka epal cider memusnahkan bakteria, menyerap lebihan minyak kulit dan membantu mengimbangi tahap pH pada kulit. Minyak pokok teh dari Australia adalah satu lagi ramuan yang mujarab bakterisida yang memusnahkan bakteria jerawat. Gel Aloe Vera berfungsi dalam pelbagai cara. Ia mengandungi bahan-bahan yang kuat yang berfungsi sebagai antiseptik, anti-radang dan analgesik topik semasa. Yang bermakna ia memusnahkan bakteria jerawat, menjadikan jerawat dan bengkak-bengkak lain yang lebih kecil dan memberi kelegaan daripada kesakitan dan kegatalan.
Read More >>