Search

Rabu, 29 Januari 2014

Bagaimana Boleh Mengalahkan Kemurungan Tanpa Dadah?

Photobucket
Sejak awal 1990-an , penggunaan antidepresan telah meningkat empat seratus peratus , seperti yang di Amerika, negara terkaya dan paling berkuasa di Bumi, hampir satu dalam sepuluh orang yang berusia lebih 12 tahun mengambil antidepresan. Antidepresan adalah jenis ketiga paling ditetapkan dadah di Amerika Syarikat. Kebanyakan wanita putih ; lebih 30% tidak pernah melihat doktor di lebih setahun.

Menurut kajian dari Johns Hopkins Bloomberg Sekolah Kesihatan Awam , yang diterbitkan dalam jurnal Hal Ehwal Kesihatan , tidak ada diagnosis kemurungan selama hampir tujuh puluh tiga peratus daripada preskripsi diberikan kepada pesakit. Kajian mendapati bahawa preskripsi untuk antidepresan yang diterbitkan tanpa sebarang diagnosis kemurungan telah meningkat daripada enam puluh peratus pada tahun 1996 kepada tujuh puluh tiga peratus pada tahun 2007, tempoh hanya dua belas tahun.

Namun, dalam isu 2008 Perpustakaan Awam Sains , kajian semula tiga puluh lima percubaan klinikal mendapati bahawa antidepresan yang paling popular tidak banyak lebih berkesan daripada pil gula. Satu lagi kajian yang disiarkan dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika mendedahkan bahawa ubat-ubatan yang paling popular hanya memberi manfaat kepada mereka dengan kemurungan yang teruk.

Terdapat bukti peningkatan risiko bagi wanita untuk kematian jantung secara tiba-tiba , dan kelas ubat-ubatan jika diambil semasa hamil boleh meningkatkan risiko bayi untuk kecacatan jantung kongenital dan autisme.

Terdapat kesan sampingan yang banyak dikaitkan dengan pelbagai jenis antidepresan ; sumber yang baik adalah pil Tempah Little , yang diterbitkan setiap tahun dan termasuk kedua-dua jenama dan nama generik untuk pelbagai jenis ubat-ubatan. Buku ini menyediakan maklumat dadah yang diluluskan oleh FDA rasmi dan juga garis panduan daripada ahli farmasi terkemuka.

Kerana doktor perubatan sering tidak bersaing pada ciri-ciri semua ubat mereka menetapkan , ia adalah amalan yang baik untuk menyimpan buku ini di tangan bersama-sama dengan bantuan lain anda pertama dan bekalan.

Doa dan Meditasi

Kadang-kadang isu keperluan untuk menyambung semula hubungan rohani dengan Pencipta, dalam apa jua cara yang paling memuaskan. Saya suka menggunakan muzik penyembuhan, terutama muzik yang telah dibangunkan untuk mencetuskan Alpha atau Theta gelombang dalam otak. Ini adalah penyembuhan tahap aktiviti otak, yang merangsang tindak balas ketenangan dan merangsang tenaga kreatif kami. Saya paling suka muzik meditasi Tibet, atau Gregorian dikir , namun muzik yang anda suka akan kerja yang terbaik .

Doa dan meditasi adalah pendekatan yang kuat untuk masa-masa apabila kemurungan masih wujud , bahkan sering kali perkara yang kita perlukan adalah untuk memberikan diri kita masa untuk berfikir lebih mendalam tentang di mana kehidupan kita boleh menjadi tidak seimbang.

Dapatkan bergerak

Di Eropah, preskripsi yang paling kerap untuk kemurungan adalah senaman; bagaimana sangat berbeza dari kebiasaan Amerika bagi mencapai pil untuk berasa lebih baik.

Terdapat aspek -benar penyembuhan semula jadi . Kita manusia suka teknologi kami, dan ia menyeronokkan dan menarik. Saya pasti tidak mencadangkan kita perlu mengelakkan aktiviti bandar moden dan gaya hidup, untuk yang semata-mata mengambil pendirian penafian yang akan bukan sahaja kehilangan kebebasan kita pilihan tetapi adalah terlalu suram. Walau bagaimanapun , kita masih perlu untuk keluar mengambil yang berjalan kaki di alam semula jadi di secara tetap.

Bagi manusia beribu terperi telah menghabiskan sebahagian besar masa mereka di dalam alam semula jadi , ia adalah rumah kami. Terlalu banyak masa yang dihabiskan di tengah-tengah elektronik dan cahaya buatan meninggalkan kita rasa terpencil.

Suatu tempat di sambungan minda-badan antara pergerakan dan meditasi adalah amalan penyembuhan Yoga, Tai Chi dan Chi Gong. Saya menyebut masa amalan-amalan ini dan sekali lagi pada penulisan saya ; dalam kebenaran , ini adalah penyembuhan dan amalan yang mengubah hidup yang tiada kos. Walaupun, saya cadangkan mengambil kelas untuk membantu mendapatkan lebih inersia awal, dan mengambil kelas dari guru yang baik adalah penawar yang terbaik untuk masa-masa apabila kita kendur kira .

Eat Well

Ini adalah satu cabaran besar . Apabila saya mula belajar tentang makanan semula jadi lebih 45 tahun lalu, saya masih ingat seorang rakan mengatakan bahawa kami seperti versi moden pemburu dalam persekitaran yang melampau jauh ke belakang dalam sejarah , mencari di tengah-tengah tumbuh-tumbuhan tidak boleh dimakan dan beracun , mengelakkan hidupan liar berbahaya hanya untuk makan.

Pemburu moden hari ini mesti membaca label, ugutan makanan sebenar beberapa yang kekal di pasar raya di tengah-tengah lorong dan lorong perindustrian, makanan yang diproses . Seperti pemburu tuan, kita perlu mencari petani organik tempatan juga mampu makanan yang tidak tercemar atau mempunyai kuasa-kuasa kehidupan diproses daripada itu.

Penyembuhan Tumbuhan

Berikut adalah di mana herba yang terlatih atau pengamal perubatan holistik boleh membantu anda. Memang benar terdapat beribu-ribu tawaran yang disebut-sebut dan ditawarkan melalui Internet. Walau bagaimanapun , ini boleh menjadi satu eksperimen yang sangat mahal. Ia adalah lebih baik untuk mendapatkan nasihat yang tepat apabila mengambil apa-apa makanan tambahan, daripada seseorang yang berpengalaman dengan loji dan kesannya. Sesetengah herba tidak boleh diambil dengan ubat-ubatan tertentu ; beberapa herba penyembuhan yang kuat adalah toksin - kerana ia digunakan untuk memusnahkan patogen.

2 ulasan:

 1. Awesome Fashion blog, Get more details About the
  Fashion and beauty blogs click on link,
  http://www.angelmstyle.com/


  BalasPadam
 2. Kemurungan boleh menjadi gangguan yang serius jika tidak berlaku tidak betul. Jadi mereka yang menderita daripada itu perlu berhati-hati.

  kemurungan

  BalasPadam