Search

Ahad, 29 Julai 2012

Hair Removal Untuk Lelaki

Hair Removal
Hair removal tidak lagi hanya untuk wanita. Bilangan lelaki yang berminat dalam hair removal semakin meningkat. Terdapat lebih ramai lelaki pergi ke dermatologi untuk mempunyai rambut yang tidak diingini di beberapa bahagian badan mereka yang dibuang. Biasanya, hair removal untuk lelaki bagi mereka yang ingin memperbaiki rupa dan penampilan mereka, tetapi, ia adalah perlu bagi sesetengah orang. Ramai akan mengakui bahawa penyingkiran rambut badan boleh mengubah penampilan seseorang. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, lelaki hanya mahu untuk nipis rambut mereka, tidak membuang semua. Kawasan lebat yang sering menjadi tidak menarik adalah mereka yang berada di belakang, dada dan lengan. Beberapa rambut di kawasan-kawasan ini boleh merayu, tetapi terlalu banyak boleh menjadi tidak menyenangkan.

Banyak klinik dermatologi melaporkan bahawa mereka mendapat pelanggan yang lebih lelaki, yang merupakan satu perkara yang baik. Ini bermakna bahawa lebih ramai lelaki sedang mempertimbangkan kepentingan penampilan mereka dan bersedia, pada masa yang sama, untuk melabur dalam memperbaiki. Lebih ramai lelaki yang berfikir bahawa melabur dalam penampilan mereka tidak adalah satu perkara yang feminin. Walau bagaimanapun, ia membawa soalan: apa yang telah mendorong lelaki untuk menjadi lebih prihatin dengan pandangan mereka? Ia mungkin hanya peralihan kepada yang lebih liberal. Lelaki dan wanita hari ini mempunyai lebih kebebasan untuk mengubah penampilan mereka sesuka hati. Beberapa pakar juga percaya bahawa media menyumbang kepada perubahan pada lelaki dari kosmetik acuh tak acuh untuk kosmetik berkenaan dan terlibat. Sebagai contoh, Hollywood selebriti lelaki dan model lelaki majalah biasanya sukan badan bersih, mungkin mempengaruhi orang lain untuk kehilangan rambut badan mereka juga.

Terdapat pelbagai jenis kaedah penyingkiran. Semua kaedah ini boleh digunakan ke atas manusia sama seperti mereka bekerja pada wanita. Yang paling biasa mengambang rambut, yang membawa kepada pembebasan secara besar-sakit. Bagi lelaki dengan rambut kasar, ini prosedur tertentu boleh menjadi sebuah pengalaman yang amat sangat. Kesakitan yang banyak pelanggan dapat daripada semakin Wax cukup untuk menjauhkan mereka dari klinik yang menawarkan proses ini. Walau bagaimanapun, adalah baik untuk penyingkiran jumlah beberapa rambut. Sebagai contoh, kening boleh menipis atau dilatih melalui mengambang. Jika kening anda adalah annoyingly yang tebal, anda boleh memilih prosedur estetik untuk membentuk.

Penyingkiran rambut laser lelaki adalah pilihan yang kurang menyakitkan tetapi ia adalah lebih mahal. Laser hair removal adalah lebih berkesan daripada waxing, kerana ia membunuh akar rambut. Cahaya laser tidak membunuh folikel rambut walaupun. Folikel di mana pertumbuhan rambut bermula, jadi pertumbuhan baru masih boleh dijangkakan. Removal laser berlangsung kira-kira setengah jam setiap sesi. Penggunaan laser adalah terbaik untuk penyingkiran yang lengkap atau hanya penipisan rambut pada pelbagai bahagian badan lelaki. Tetapi, ia berfungsi ideal ke atas mereka dengan kulit yang ringan dan rambut hitam. Ia tidak digalakkan untuk lelaki dan wanita berambut perang. Ambil perhatian bahawa kos rawatan laser boleh menjadi sepuluh kali ganda kos waxing.

Walaupun mahal, removal laser telah menerima ulasan yang baik daripada orang yang telah mencuba. Kesannya boleh menjadi kekal, tetapi ramai yang memerlukan sesi penyelenggaraan tahunan. Rawatan laser adalah yang paling ideal, tetapi kebanyakan manusia tidak perlu untuk menghilangkan rambut badan, tetapi mereka boleh mempunyai hanya menipis, sesuatu yang boleh dicapai dengan kaedah lain.
Read More >>