Search

Sabtu, 21 Julai 2012

Apakah Buah Dada Lelaki Dan Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Menghapuskan Itu?

Photobucket
gynecomastia
Anda mungkin mencari cara untuk menyingkirkan mereka yang berjabat dada apabila anda menjalankan. Ini adalah masalah orang ramai, malah mereka yang tidak mempunyai berat badan yang berlebihan. Sesetengah manusia menyangka senaman yang cukup untuk menghilangkan buah dada manusia, tetapi jika anda adalah seperti kebanyakan lelaki dengan gynecomastia, anda mungkin telah sedar bahawa senaman tidak sedikit, atau mungkin memburukkan lagi masalah tersebut.

Dada lelaki boleh disebabkan oleh kerana masalah berat badan. Sebagai lemak jelas membuat anda kelihatan lebih besar, dan orang-orang simpanan lemak di bawah kulit, di dalam dada anda boleh membuat kedodoran dada anda. Walaupun ramai orang berfikir bahawa lelaki lemak hanya boleh mempunyai penampilan yg tersembunyi, sesetengah lelaki mengalami kecacatan ini estetik kerana sebab lain. Tahap-tahap estrogen yang tinggi di dalam badan lelaki boleh membawa kepada kesusahan ini. Ia adalah janggal, kerana hormon ini hanya perlu dominan dalam perempuan. Lelaki mempunyai estrogen, tetapi pada tahap yang sangat rendah. Tahap yang tinggi ini gynecomastia sebab hormon, keadaan yang membawa kepada pembangunan buah dada lelaki.

Jadi, bagaimana anda menyingkirkan daripada gynecomastia?

Menghapuskan buah dada lelaki dilakukan oleh 1 untuk mengetahui jika ia disebabkan lemak, atau disebabkan paras estrogen yang tinggi. Jika lelaki adalah berlebihan berat badan, penyelesaian adalah jelas untuk menjalankan dan melalui diet yang rendah lemak. Jika dada besar anda tidak mendapat jauh lebih kecil selepas kehilangan berat badan, anda paling mungkin mempunyai paras estrogen yang tinggi. Berbincang dengan doktor anda tentang masalah ini.

Sesetengah lelaki menganggap di bawah pisau, tetapi itu tidak menyelesaikan masalah. Pembedahan anda boleh memberi parut, tetapi dada anda boleh membesar lagi. Ia adalah gangguan hormon yang harus disasarkan. Pembedahan boleh menjadi rekursa mahal, berjumlah beribu-ribu ringgit. Walau bagaimanapun, ia menawarkan satu penyelesaian yang cepat untuk mengurangkan saiz dada anda. Pembedahan adalah pilihan yang baik, jika anda pergi melalui rawatan hormon selepas itu.

Selain daripada pembedahan, terdapat pilihan rawatan yang lain. Terapi hormon adalah yang paling jelas. Ia melibatkan meningkatkan paras testosteron anda, semasa menurunkan tahap estrogen.

Adalah menjadi perkara biasa bagi kanak-kanak lelaki yang memasuki akil baligh mempunyai dada yang besar. Pada remaja lelaki, pertumbuhan dada itu adalah sementara, dan mungkin hilang kerana mereka matang. Menyalahkan perubahan dalam saiz dada secara tiba-tiba pada perubahan hormon. Hormon-hormon lelaki akan mengimbangkan, kerana mereka pergi melalui remaja. Dalam masa yang sama, payudara hanya akan pergi.

Mereka yang menderita dari gynecomastia harus mengelakkan makanan atau minuman yang membuat estrogen hasil badan anda. Dalam erti kata lain, berhenti minum arak, mengambil steroid, merokok tembakau, dan menggunakan ganja. Terdapat juga ubat preskripsi yang menyebabkan pengeluaran estrogen. Ini termasuk antibiotik, ubat-ubatan kemoterapi, dadah psikoaktif, ubat ulser, dan ubat kardiovaskular. Tanya doktor anda jika ubat preskripsi anda mengambil boleh menyebabkan peningkatan rembesan estrogen. Jika anda mengambil ubat-ubatan yang anda rasa bertanggungjawab untuk peningkatan dalam saiz dada anda, rujuk kepada doktor anda mengenainya.

Terdapat pil terdapat di pasaran untuk mengurangkan saiz payudara pada lelaki. Sebelum anda mengambil mereka, rujuk kepada doktor anda. Ia tidak selalunya selamat untuk mengambil apa-apa yang anda lihat yang diiklankan.

0 ulasan:

Catat Ulasan